THEBOWERNEST_ELENBERG FRASER

Peter Clarke Photography

If I wasn’t already working in a light and airy office space complete with clean lines and a warm material palette, then I would love to spend my time in Elenberg Fraser‘s latest creation.

Designed for Slattery Australia, it teams blonde timber throughout (both horizontally and vertically) with polished concrete, crisp white walls and black steel framed doors, screening and internal windows.

THEBOWERNEST_ELENBERG FRASER_02

{ 2 + 3} Peter Clarke Photograhy {4} via http://www.archello.com

Designed to be open and luminous, the use of internal glazing bestows clear view lines and borrowed light, whilst facilitating the requirement for private meeting rooms. It is adaptable, welcoming and functional – all prerequisites to good office design.

{5} via www.archello.com {6+7} Peter Clarke Photography

{5} via http://www.archello.com {6+7} Peter Clarke Photography

Attention to detail, light and material exploration have become quite characteristic of Elenberg Fraser’s work. It is no surprise that this is achieved from the moment one exits the elevators. The lobby greets you with a certain standard and quality that carries through out the rest of the office.

Slattery offices is a very beautiful and thoughtful project indeed.

Advertisements

Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS